Vijf vragen aan …. Jason Stoop - Manager Broking Services Large Corporates

Aon is enorm gegroeid. We hebben veel nieuwe collega’s en het is onmogelijk om elkaar allemaal persoonlijk te leren kennen. Om het persoonlijke er toch zoveel mogelijk in te houden, stellen we in iedere editie van de United-nieuwsbrief vijf vragen aan een collega. Het woord is aan Jason Stoop.

Wat doe jij bij Aon?

“Ik stuur het team Large Corporates binnen de afdeling Services aan. Wij zijn onder meer verantwoordelijk voor de polisopmaak. Dat gebeurt deels in India en deels in Rotterdam. Ik ben net terug uit India, heel inspirerend. Weer in Rotterdam heb ik mijn team verteld hoe ze in India tegen de samenwerking aankijken, zoals ik in India ook het Rotterdamse perspectief heb overgebracht. De kunst is nu om die twee perspectieven bij elkaar te brengen en de samenwerking te optimaliseren.”

Wat doe je als je niet aan het werk bent?

Dan ben ik vooral vader. Dyen is 12 jaar en een echte voetballer; mijn dochter Elyn is 9 en doet aan atletiek. Ze behoort tot de beste vijf van de regio. Dyen speelt divisie, hij voetbalt vier keer in de week. In mijn vrije tijd ben ik dus vooral de kinderen aan het rijden, haha. Zelf fitness ik. Vorig jaar heb ik de marathon van Rotterdam gelopen en pas nog de Survivalrun in Vlaardingen. Ik hou wel van een uitdaging.”

Waar krijg jij energie van?

“Van blije gezichten. Of het nu die van mijn kinderen, mijn vrouw, teamleden of individuele collega’s zijn. Ik krijg energie als ik het team of een collega kan helpen om zich verder te ontwikkelen. Mensen worstelen soms met bepaalde overtuigingen en onzekerheden. Een juiste coaching leidt tot blijere mensen. En tot een hogere betrokkenheid en dus resultaat.”


Wat wil je collega’s meegeven?

Zorg ervoor dat je altijd regisseur bent van je eigen loopbaan en carrière. Blijf nadenken over je toekomst. Wees niet afhankelijk van anderen en houd zelf het initiatief. Zeg niet dat iets niet kan, denk in mogelijkheden. En doe iets waar je plezier en energie van krijgt!”

Waar heb je in je werk het meeste van geleerd?

Dat je loyaal aan jezelf moet blijven, anders raak je jezelf kwijt. Twijfel nooit aan jezelf, vertrouw op eigen kunnen en laat je niet leiden door wat anderen van je vinden. De belangrijkste persoon die wat van je kan vinden, ben jezelf. En onthoud: je hebt altijd een keuze. Het overkwam mij allemaal tien jaar geleden. Op het moment dat ik accepteerde dat het niet meer ging en besloot om voor mijzelf te kiezen, ging er een wereld voor me open.”

Omdat dit het laatste nummer van United Nieuwsbrief is, geeft Jason het stokje nu niet door. Maar, deze rubriek zie je na de zomer zeker terug in het nieuwe digitale personeelsmagazine.

Jason Stoop