Integratie NWK en Aon bijna voltooid

HRF, Flexis, NWK en Wannet – de kleine labels van UMG – gingen vorig jaar al met hun benaming verder als Aon. Dit jaar staat de integratie van de collega’s, systemen en processen op het programma. Voor NWK, de verzekeraar voor notarissen en advocaten, zit die er bijna op.

“De juli-prolongatie van de NWK-polissen hopen we voor het eerst geheel in ANVA te doen”, zegt Programmamanager Eline Bomhof. Voor die tijd moet er nog wel een hoop gebeuren.

Spannende tijden

“Afgelopen tijd keken we hoe we zaken als Finance, HR en Legal & Compliance van NWK bij Aon kunnen integreren. Voor HR en Legal & Compliance zijn we klaar. De volgende uitdaging is het aanpassen van werkprocessen, de klant informeren en de technische conversie: de NWK-producten moeten in de ANVA-systemen komen. We houden in eerste instantie de portefeuille zoveel mogelijk bij elkaar, om de klant zo goed mogelijk te blijven bedienen. We zijn nu aan het proefdraaien in het aangepaste ANVA. Dat is altijd een spannend moment, maar mijn eerste indruk is dat dit goed verloopt.”

Iedereen erbij

Met 10.000 polissen in de portefeuille is NWK niet heel groot. Toch is de integratie impactvol. Eline: “Er komt veel bij kijken. Want ook de ontvangende partij, het nieuwe Aon, is nog volop in beweging. Daarom is het extra belangrijk dat alle afdelingen betrokken zijn. Als NWK helemaal over is, volgt de integratie van collega’s, systemen en processen van HRF, Flexis en Wannet er snel achteraan. We zijn nu al bezig met de voorbereidingen.”