De integratie is vergevorderd, maar nog niet klaarVan maart 2018 tot mei 2019 was hij Integration Director. Gerard Vries was graag tot het einde van de integratie gebleven, maar heeft inmiddels een andere job. Voor deze laatste nieuwsbrief blikt bij nog even met ons terug. “Aon-breed is de integratie vergevorderd, maar we zijn nog niet klaar.”De afgelopen periode was Gerard verantwoordelijk voor het managen van de integratie. Hij zette de plannen om in concrete projecten en acties. “We zijn gestart met de adviesaanvragen van verschillende afdelingen en onderdelen. Dat was in mei 2018. Daarna volgde in juli de juridische integratie, waarbij iedereen van UMG in dienst kwam van Aon Groep Nederland BV. En alle UMG-business activiteiten werden ondergebracht in verschillende Aon-onderdelen. Vervolgens ging in september 2018 de rebranding live van de drie grote UMG-labels: Meeùs, IAK en Kröller”, vertelt hij. “Nu zijn we een heel eind op weg. Maar voor de ene afdeling is de integratie meer ‘af’ dan voor de andere. Daarom stopt de Aon-brede programmastructuur eind juni. De behoeftes van de verschillende bedrijfsonderdelen liggen namelijk uiteen.”


Kleinere structuur

De integratie gaat steeds dieper de organisatie in. Daardoor kunnen we uit de voeten met een kleinere programmastructuur voor de integratie, binnen de afdeling(en) zelf. Uiteraard krijgen zij ondersteuning, bijvoorbeeld in de vorm van budget of capaciteit. Gerard: “Tot eind 2019 lopen programma’s door in verschillende onderdelen van de organisatie. Ook blijven we de voortgang volgen, want we willen natuurlijk de effecten van de integratie als geheel weten. Daarover leggen we verantwoording af aan EMEA en Global.”


Afgebakende projecten

Gerard: “Een voorbeeld van zo’n afgebakend project in een specifiek onderdeel is bij One Underwriting. Ook zijn we nog druk bezig met productharmonisatie, klantoverdracht en de uitrol van Vizier. Verschillende bedrijfsonderdelen werken daar samen, maar het zijn geen projecten die de hele organisatie raken. Speelt er nog veel op jouw afdeling, dan kun je voor vragen altijd terecht bij de programmamanager van jouw bedrijfsonderdeel. Eline Bomhof leidt de integratie-programmastructuur tot eind juni. En Rogier Sparreboom blijft vanuit de directie het aanspreekpunt voor de integratie.”

Gerard Vries