Rogier Sparreboom


"Positieve energie voor een positief resultaat"

Het is voorjaar. Nieuwe frisse energie waait door ons bedrijf. In grote lijnen hebben we de integratie goed op de rails. Nu is het tijd om ook de kleinere puzzelstukjes in te passen. Ik zie vele collega’s mooie initiatieven ontplooien. Dat is ook nodig. En als dat gebeurt met positieve energie, word ik pas echt enthousiast!

Op de Aon United Day werd deze energie goed belicht door het Aon Impact Model: ‘Werk samen, help je collega’s en haal het beste uit jezelf’. Goed om er nog eens bij stil te staan en ik denk dat we goed op weg zijn! Neem Kraken, het initiatief waarmee we klanten betere service kunnen bieden. Het team is razend enthousiast. De klant ervaart een passende service. En wij kunnen onze omzet ermee verhogen. Een ander mooi voorbeeld zijn de klantvideo’s die we maakten. We zetten onze nieuwe organisatie goed op de kaart. Dat is iets om trots op te zijn.


En natuurlijk moeten we de noodzakelijke kant van de business niet vergeten. Bijvoorbeeld de integratie van de kleine labels en de e-mailmigratie. Als die zijn afgerond, werken we echt allemaal als één Aon. Dat maakt ons minder kwetsbaar. Ook belangrijk is de aandacht voor leakage, oftewel aandacht voor klanten die Aon (willen) verlaten. De werkgroep Leakage heeft al mooie successen behaald. Verderop in de nieuwsbrief vind je hier meer over.


Ook lees je meer over het hoe en waarom van de vier Indiase collega’s die in Rotterdam rondlopen. Aon werkt al sinds 2017 nauw samen met Genpact uit India. Door de overname hebben we er extra werkzaamheden bijgekregen, die zich ook goed lenen voor Genpact. Op dit moment vindt de voorbereiding voor de overdracht plaats.

Tot slot ook in deze uitgave weer vijf vragen, vijf antwoorden. Dit keer vertelt Rewien Bhoelai zijn verhaal. De teamleider is pas 27. Het aandeel collega’s onder de 35 is sowieso sterk gegroeid. Dat geeft een positieve impuls aan Ayoung én aan Aon!


Veel leesplezier,

Rogier Sparreboom