Rogier Sparreboom


"Het nieuwe Aon krijgt steeds meer vorm"

2018 was het jaar van het gezamenlijk zoeken naar een nieuwe vorm. Veel puzzelstukken moesten in elkaar vallen. Een proces van vallen en weer opstaan. Maar de enorme inzet en gedrevenheid van onze collega’s werpt nu vruchten af. In 2019 zien we het nieuwe Aon daadwerkelijk gestalte krijgen. Natuurlijk hebben we nog de nodige hobbels te overwinnen. Maar iedere week maken we samen sprongen voorwaarts. Daar ben ik trots op.


Neem de klantoverdracht, een enorm complexe operatie die ingrijpt op alle lagen van ons bedrijf. De afgelopen weken hebben we maar liefst 74.000 klanten een duidelijke plek gegeven binnen onze nieuwe organisatie. Dat geeft niet alleen ons houvast, maar ook de klant. In deze nieuwsbrief vertelt het projectteam klantoverdracht alles over de uitdagingen en successen van dit proces.


Een ander voorbeeld van onze verdere integratie was het aanpassen van onze telefooncentrales aan de nieuwe organisatie. En we losten het startschot voor grote trajecten die de samenwerking tussen collega’s en bedrijfsonderdelen gaan verbeteren, zoals bijvoorbeeld de migratie van alle oude mailadressen naar Aon-mailadressen.

De integratie brengt zowel onrust als blijdschap met zich mee. Dat geldt zeker ook voor verhuizingen. In deze nieuwsbrief een update van de laatste verhuizingen met reacties van zowel zoekende als blije medewerkers. Ook lees je over de centralisatie van de postkamer, wat aanvankelijk vraagt om aanpassing van collega’s, maar wat uiteindelijk leidt tot grotere efficiëntie waar we samen van profiteren. En onze collega Dick Frugte vertelt over het vormende aspect van samenwerken met uiteenlopende mensen in de rubriek 5 vragen aan. Het artikel over het succes van revenue synergy laat je tot slot zien dat door de integratie onze slagkracht toeneemt. En dat motiveert om onze ingezette koers samen te vervolgen.


En tot slot: in het vorige nummer vroegen we je om jouw mening over United Nieuwsbrief te geven. Ik wil iedereen bedanken voor de reacties en de nuttige suggesties. Binnenkort lees je in United Nieuwsbrief meer over de toekomst van dit digitale magazine.


Veel leesplezier,

Rogier Sparreboom