Het nieuwe Aon heeft Rotterdam als centrale standplaats. Veel voormalige panden zijn verkocht. Verhuizingen zijn het gevolg. De sentimenten onder collega’s lopen uiteen, van vertwijfeling tot bevrijding. Amsterdam is begin februari verhuisd, en dat is wennen voor velen. Breda gaat over in juni, hier overheerst juist vreugde. Projectleider communicatie Monique Visser: “Vanuit communicatie begeleiden we de collega’s waar we kunnen. Onze steun begint met een luisterend oor.“


Wennen aan kantoortuin

Verhuizen van Amsterdam Zuidoost naar Noordwest is niet alleen geografisch een sprong. Het nieuwe pand is lichter, moderner en ruimer. Toch is het wennen geblazen. Monique: “Veel trouwe collega’s werkten vele jaren in Zuidoost. Ze hadden hun eigen bureau met persoonlijke spulletjes en foto’s van dierbaren. De overgang naar een moderne kantoortuin is voor sommigen groot. Zo moet het bureau altijd leeg zijn. Mensen moeten opnieuw hun draai vinden.”


Verhuisvreugde

In Breda daarentegen kan de verhuizing voor de meesten niet snel genoeg gaan. Het huidige sterk verouderde pand is sloopwaardig. Een geheel gemoderniseerd gebouw nabij het NAC-stadion komt ervoor in de plaats. Monique: “Eigenlijk in alles gaan de collega’s erop vooruit. De meeste mensen zijn dolblij met de aanstaande verhuizing.”


Strakke planning

De planning voor Breda is strak. Het speciale verhuisprojectteam zet alle zeilen bij om het proces te stroomlijnen. Monique: “Alle bestaande verdiepingen worden gestript en nieuw opgebouwd, een enorme logistieke operatie. Gelukkig hebben we een heel enthousiast projectteam met mensen uit alle afdelingen. We bundelden de actieagenda’s van de afzonderlijke afdelingen tot een coherent plan. Wij van communicatie informeren onze collega’s, coördineren de content, organiseren een sneak preview op de nieuwe locatie, zorgen voor bewegwijzering in het gebouw, doen de aankleding in Aon-stijl, en meer. Samen stropen we onze mouwen op, en gaan!”


Update verhuizingen

Monique Visser