Dick Frugte


Vijf vragen aan: Dick Frugte, Broker

Aon is enorm gegroeid. We hebben veel nieuwe collega’s en het is onmogelijk om elkaar allemaal persoonlijk te leren kennen. Om het persoonlijke er toch zoveel mogelijk in te houden, stellen we in iedere editie van de United Nieuwsbrief vijf vragen aan een collega. Het woord is aan Dick Frugte.


Wat doe jij bij Aon?

“Ik ben Broker Property. Ik sta aan de zijde van de verzekeringsnemer. Als makelaar help ik grote zakelijke klanten om brandrisico’s zo goed mogelijk onder te brengen bij een verzekeraar. Ik onderhandel met verzekeraars om zo gunstig mogelijke premies en voorwaarden voor mijn klant te bedingen.”


Wat doe je als je niet aan het werk bent?

Ik loop graag hard, twee maal per week vijf tot zes kilometer na het werk. Het geeft rust in mijn hoofd na een lange werkdag, voor mij een fijne manier van ontspanning. Frisse lucht, de wind door mijn haren, heerlijk. Daarnaast houd ik van BBQ-en in Amerikaanse stijl, met grote stukken vlees zoals spare ribs, brisket, pulled pork en beer can chicken. Ik heb een achtergrond in de vleessector, vandaar. ”

Waar krijg je energie van?

“In mijn werk als ik iets moois hebt bereikt voor mijn klant, als ik net dat beetje extra’s heb kunnen geven. Privé geniet ik van mijn kinderen. Hun blijheid, onbevangenheid, eenvoud, schitterend vind ik dat. Samen leuke dingen ondernemen, daar krijg ik energie van.


Wat wil je je collega’s meegeven?

“Pluk de dag. Probeer van elke dag een feestje te maken. Je moet er samen iets gezelligs van maken. Tenslotte ben je meer op je werk dan thuis.”

Waar heb je in je werk het meeste van geleerd?

“Door met verschillende soorten mensen om te gaan, verrijk ik mezelf. Ik leer van mensen die anders in elkaar zitten dan ik, juist van hen krijg ik vaak zinnige feedback. En ik krijg bevestiging van collega’s die meer op mij lijken.”


In het volgende nummer van United Nieuwsbrief beantwoordt Rewien Bhoelai de vijf vragen.